Biffstroganoff med ris


Biffstroganoff med ris! 

500 gram biff (Jag använde lövbiff)
Margarin
1 tsk Svag senap
1 msk Tomatpuré
1st gul lök
1st Köttbuljong
2,5 dl Matgrädde (Mera beroende på hur mycket sås man vill ha, jag använde 5dl)
Svartpeppar
Lite chilipeppar/pulver
Salt

Man kan också ha i champinjoner om man tycker om det!

  1. Skär köttet i 2 cm breda strimlor om du inte köpt färdigstrimlat kött. 

    Börja även koka riset.

  2. Värm upp en stekpanna med en klick smör på medelhög värme. Börja steka köttet när det slutat bubbla. Stek några minuter och vänd runt och stek några minuter till så det får lite färg.

  3. Hacka löken. Lägg i stekpannan och låt steka några minuter tillsammans med köttet tills löken är blank och fin.

  4. Krydda med salt, peppar och chilipeppar/pulver. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på grädden och lägg i buljongen.

  5. Låt steka på svag värme i stekpannan, gärna under lock, i ca 10 minuter. Smaka av med salt.