Kebabgryta med ris!

 


Ingredienser:
3 msk att bryna och steka i
1 st gul lök
1kg kebab (stekfärdiga köttfärsflarn)
1,5 dl finhackad purjolök
7 dl grädde
2 msk tomtatpuré
0,75 dl chilisauce
1 st buljongtärning (kött)
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Redning:
1 dl vatten
2 msk vetemjöl

Gör såhär:
1. Skala och hacka löken, bryn det i lite smör tills det blir gyllenbrunt. Lägg sedan över löken i en större gryta.
2. Stek/bryn kebabköttet i lite smör, tänk på att steka lite i taget (för enkelhetens skull) och lägg sedan över i grytan.
3. Tillsätt grädden och resten av ingredienserna, utom redningen! Låt puttra en stund (ca 5minuter)
4. Vispa ihop redningen och tillsätt sen under omrörelse och låt puttra några minuter, forsätt att röra då och då.
5. Servera med din favorit sallad!

receptet har jag hittat på kokaihop.se